Protopopiate

Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor sărbătorit la Catedrala Episcopală din Slobozia

18 Jul 2021
11:00

          Duminica a IV-a după Rusalii, a vindecării slugii sutașului, 18 iulie 2021, în ziua prăznuirii Sfântului Mucenic Emilian de la Durostorum, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

          Moaștele Sfântului Mucenic Emilian de la Durostorum, se află spre închinare în racla din Catedrala Episcopală din Slobozia. 

          Sfânta Liturghie a fost săvârșită sub protia Preasfinției Sale, împreună cu preacucernicii părinți consilieri Laurențiu Mititelu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, sobor de preoți și diaconi.

          Răspunsurile dialogului liturgic au fost date de Corala Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului”, dirijată de domnul Emil Mihai.

          Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

          La vremea predicii Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre viața martirică a Sfântului Emilian de la Durostorum, despre pericopa evangelică, unde se relatează o altă minune săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos, a vindecării slugii sutașului din Capernaum. Mântuitorul Iisus Hristos îl dă exemplu de credință stăruitoare și smerenie pe sutaș, care îl mărturisește pe Iisus Hristos ca Dumnezeu Cel adevărat, singurul care ar mai putea să-i vindece sluga.

          După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

 

       Sfânta Liturghie a fost transmisă live pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro,  prin Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe.