Protopopiate

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din ziua de 9 septembrie 2021

09 Sep 2021
10:06

          Joi, 9 septembrie 2021, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial în Sala Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

          S-a aprobat organizarea Expoziției - Concurs de icoane, organizată în colaborare cu Centrul Cultural „Ionel Perlea” din Slobozia, intitulată 2021 - Anul omagial al pastorației românilor din afara României  și Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor, ediția a X-a. 

          La Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea vor avea loc, cu binecuvântarea Preasfinției Sale, și vernisajul expoziției concurs de icoane, precum și înmânarea premiilor.

          Prin propunerea Sectorului Patrimoniu, s-a aprobat realizarea de două noi veșminte picturale pentru două parohii din Eparhia Bărăganului.

          S-au aprobat mișcări de personal aprobat mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

          S-a aprobat realizarea mai multor lucrări la parohii din Protopopiatele Eparhiei. 

          S-au aprobat măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.