Protopopiate

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial (4 august 2021)

04 Aug 2021
11:39

            Sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, în Sala Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc miercuri, 4 august 2021, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

            În continuarea ședinței Permanenței Consiliului Eparhial, părintele consilier cultural, Manuel Rusu a prezentat un raport detaliat în legătură cu desfășurarea orelor de religie în perioada anului școlar 2020 – 2021, precum și provocările pe care dascălii acestei discipline au trebuit să le depășească. Concluziile raportului au arătat că desfășurarea orelor on line, în perioada în care acest lucru a fost impus de starea pandemică de pe teritoriul României, nu a fost benefică pentru elevii din județele Ialomița și Călărași, nivelul actului educațional fiind mai scăzut decât situația firească, ce implica prezența fizică a profesorului și a tinerilor la ore.

            Au fost propuse măsuri de îndreptare, numeroase recomandări urmând să fie adresate dascălilor ce vor preda Religia Ortodoxă în anul școlar 2021 – 2022.

            Preoții parohi au cerut sprijin tehnic pentru realizarea următoarelor lucrări:

     -     achiziționarea și montarea unei centrale pe gaz la o biserică parohială;

     -     construirea unui altar de vară în curtea unei bisericii parohiale;

     -     lucrări de reparații la gardul împrejmuitor a curții unei biserici parohiale;

     -     lucrărilor de reparații la pridvorul și subsolul unei bisericii parohiale.

            Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și Protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

            Au fost aprobate mișcări de personal în Protopopiatului Lehliu, în cadrul Departamentului Social-Filantropic.