Protopopiate

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial (31 martie 2021)

31 Mar 2021
11:19

      În Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc miercuri, 31 martie 2021, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

      Preasfinția Sa a dăruit membrilor Permanenței Consiliului Eparhial câte un exemplar din Almanahul Bisericesc pe anul 2021, publicație apărută la editura Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

      Preoții Eparhiei noastre au solicitat sprijin tehnic pentru lucrări de  înfrumusețare a bisericilor parohiale.

      S-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru semnarea contractului de executare a lucrărilor de pictură din nou, în tehnica fresco la Parohia „Sfântul Nicolae” Gâldău, Protopopiatul Fetești, 

       De asemenea, s-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru lucrări de arhitectură și proiectare la monumente istorice categoria B, pentru realizarea unui Proiect de pictură din nou/conservare, restaurare pictură la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piersica. 

      S-au aprobat măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.