Protopopiate

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial (28 iulie 2021)

28 Jul 2021
12:05

     În Sala Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc miercuri, 28 iulie 2021, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

    Au  fost prezentate rapoartele de activitate pe perioada ianuarie – iunie 2021,  înaintate de către Birourile de asistență socială, privind activitatea filantropică a parohiilor, din cadrul Protopopiatelor din Eparhie. 

    Astfel, 27.945 de persoane au beneficiat de intervențiile filantropice ale celor șase Protopopiate, acestea fiind în valoare de 1.453.327 lei, sumă realizată prin colecte, donații, cutia milei și sponsorizări în parohiile din cuprinsul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

    S-au aprobat mișcări de personal clerical și neclerical  în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor la toate structurile: parohii și unități administrative.

    Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și Protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.