Protopopiate

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial (24 martie 2021)

24 Mar 2021
14:36

      În Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc miercuri, 24 martie 2021, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

      Preoții Eparhiei noastre au solicitat sprijin tehnic pentru  înfrumusețarea bisericilor  cu granit , marmură și tâmplărie.

      S-a aprobat măsuri de implementare în teritoriu, privind înaintarea Cancelariei Sfântului Sinod despre săvârșirea Sfintelor Taine în Biserica Ortodoxă Română. Părinții Protopopi se vor îngriji ca de prezenta decizie a Sfântului Sinod să ia act cu responsabilitate toți slujitorii din Eparhie.

      De asemenea, prezenta decizie reamintește obligația slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române de a acorda o atenție sporită modului practic în care săvârșesc Sfintele Taine și ierurgiilor, dând dovadă de conștiință eclezială, de responsabilitate și competență, pentru a nu da prilej de dezbateri în spațiul public, care pot afecta imaginea Bisericii în societate

      S-au aprobat măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.