Protopopiate

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial (23 iunie 2021)

23 Jun 2021
10:10

          În Sala de Consiliu „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc miercuri, 23 iunie 2021, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

          Preoții Eparhiei noastre au solicitat sprijin tehnic pentru  înfrumusețarea bisericilor, după cum urmează:

          -       amenajarea curții: lărgirea trotuarelor și pavarea acestora;

          -       amenajarea unei parcări; amenajare peisagistică;

          -       ridicarea unui altar de vară;

          -       construirea  grupurilor sanitare;

          -       montarea unui sistem de alarmă și a unui sistem de monitorizare video în interiorul bisericii și în curtea acesteia

          -       întocmirea demersurilor necesare în vederea licențierii unui serviciului social.

 

          S-a aprobat reluarea cercurilor catehetice demonstrative lunare, din cadrul fiecărui protopopiat, cu respectarea normelor sanitare specifice perioadei actuale, începând cu luna septembrie 2021; în lunile iulie și august, la nivelul protopopiatelor Eparhiei Sloboziei și Călărașilor, se vor desfășura activități recreative și ateliere de lucru pentru tineri.

          S-a aprobat ca Asociația Socio-Culturală „Matei Basarab” din Slobozia să acorde sprijin financiar, în sumă 12.736 lei, unui caz medical deosebit, în vederea efectuării investigațiilor medicale și a tratamentului recomandate de medic.

          S-au aprobat mișcări de personal clerical și neclerical  în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor la toate structurile: parohii și unități administrative.

          S-au aprobat măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.