Protopopiate

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial (21 aprilie 2021)

21 Apr 2021
13:33

      În Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc miercuri, 21 aprilie 2021, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

      Ședința a început cu îndemnul Preasfinției Sale către membrii Consiliului Eparhial  de a ține un moment de reculegere pentru domnul inginer Gheorghe Eremia-Saru, ostenitor al Centrului Eparhial, trecut la cele veșnice.

      Preoții Eparhiei noastre au solicitat sprijin tehnic pentru lucrări de  înfrumusețare a bisericilor parohiale:

      - S-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru semnarea contractului de executare a lucrărilor de pictură din nou la Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” - Andrășești, Protopopiatul Slobozia.

     -  De asemenea, s-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru lucrări de reparații și finisaje exterioare, termoizolație, revizuire învelitoare, înlocuire jgheaburi și burlane, placare trepte acces și înlocuirea pavimentului interior cu granit la Parohia Traian II, Protopopiatul Slobozia.

      S-au aprobat măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.