Protopopiate

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial (14 aprilie 2021)

14 Apr 2021
13:44

      Miercuri, 14 aprilie 2021, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

      Preoți ai Eparhiei noastre au solicitat sprijin tehnic pentru  înfrumusețarea bisericilor.

      Membri Permanenței Consiliului Eparhial au aprobat ca Ieromonahul Serafim Șurpanu, starețul Mănăstirii Crăsani, să fie numit la demnitatea de Protosinghel, primind dreptul de a purta pe lângă celelalte veșminte bederniță și cruce pectorală.

       S-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru inițierea proiectului „Bunicii Comunității – Servicii sociale și socio-medicale pentru persoane vârstnice – Regiuni mai puțin dezvoltate”, implementat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Ialomița și Primăria Comunei Valea Ciorii.

      Scopul proiectului este acela de a sprijini persoanele vârstnice să depășească situațiile de vulnerabilitate, prin oferirea de servicii socio-medicale, precum și licențierea unui nou serviciu social.

      S-au aprobat mișcări de personal clerical și neclerical  în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor la toate structurile: parohii și unități administrative.

      S-au aprobat măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.