Protopopiate

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial ( 13 octombrie 2021)

13 Oct 2021
10:31

          În Sala Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc miercuri, 13 octombrie 2021, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

          Preasfinția Sa a dăruit membrilor Permanenței Consiliului Eparhial câte un exemplar din Monografiile Mănăstirilor Chiroiu și Balaciu realizate în anul 2021. Aceste două Monografii sunt cele mai noi publicații apărute la editura Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

          Preoții Eparhiei noastre au solicitat sprijin tehnic pentru lucrări de  înfrumusețare a bisericilor parohiale:

          -        realizarea lucrărilor de decopertare interioară, refacere strat suport pictură;

          -        schimbarea acoperișului casei parohiale și construirea unui grup sanitar în curtea bisericii parohiale;

          -        construirea unei clopotnițe în partea de est a curții bisericii parohiale;

          S-a acordat arhiereasca binecuvântare unui număr de două parohii din cadrul Eparhiei, pentru realizarea unor noi pagini de Facebook, cu scopul de a promova activitățile desfășurate în parohi.

          În urma susținerea examenului de capacitate preoțească din ziua de joi, 7 octombrie 2021, absolvenții au primit arhiereasca binecuvântare pentru numirea în posturile vacante de preot din cuprinsul Episcopie Sloboziei și Călărașilor. Astfel au fost ocupate șase parohii vacante.

          S-au aprobat mișcări de personal neclerical în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

          S-au aprobat măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.