Noutăți

S-a aprobat organizarea Consiliului Eparhial în condiții de carantină

18 Nov 2020
21:34

În ziua de miercuri, 18 noiembrie 2020, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, în Sala de Consiliu „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Ședința Consiliului Eparhial din 25 noiembrie se va desfășura în condiții deosebite, impuse în urma carantinării orașului de reședință episcopală Slobozia.

Ședința Consiliului Eparhial va fi organizată cu ajutorul platformelor de video-conferințe, unde membrii mireni și clerici vor fi prezenți prin platforma online, iar membrii Permanenței Consiliului Eparhial vor fi prezenți în sala de Consiliu „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

S-a luat act de prevederile Legii nr. 153/2017 referitoare la salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Secretariatul de Stat pentru Culte poate transforma, la solicitarea cultelor, posturile care primesc sprijin financiar aferent pentru studii medii în studii superioare. 

S-au aprobat mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.