Protopopiate

Preasfințitul Vincențiu a slujit la Parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Călărași

21 Feb 2021
15:23

Duminică, 21 februarie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie Arhierească la parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Vasile Viorel Dinu, preoți și diaconi. 

Legat de dialogul liturgic, astăzi au cântat grupul restrâns din Corul Mihail Vulpescu al Protopopiatului Călărași și Corul de copii al Parohiei Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Călărași. 

Și de această dată, în cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite cereri pentru cei bolnavi, iar la  finalul slujbei Preasfințitul Episcop a citit rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.

La vremea Chinonicului Corul Parohiei Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul au susținut un miniconcert.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic. 

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre smerenia mărturisită de vameș, despre nebunia slavei deșarte a fariseului, despre perioada de pregătire duhovnicească de zece săptămâni, a Triodului, în care suntem chemați să trăim virtutea smereniei, pentru ca la sfârșitul acestui urcuș duhovnicesc, Sfântul și Marele Post, să fim pregătiți pentru întâmpinarea Mântuitorului Iisus Hristos, Cel Înviat.

A felicitat preoții slujitori pentru lucrarea pastorală pe care o săvârșesc, mărturie stând grupul de copii ce formează Corul parohiei, apreciindu-le   frumusețea și rafinamentul interpretării micilor artiști.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii: prunci, copii, tineri, adulți și vârstnici, prezenți la Sfânta Liturghie. 

 

 

Slujbele arhierești sunt transmise live pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.