Protopopiate

Prăznuirea Sfântului Ierarh Nectarie la Parohia Fetești Gară II

12 Nov 2020
10:13

Duminică, 08 noiembrie 2020, la biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Fetești unde se află spre închinare din luna iunie a anului 2016 o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, au început slujbele închinate acestui mare ierarh și făcător de minuni.

Preaslăvindu-l pe Sfântul Nectarie și spre folosul duhovnicesc și trupesc al celor ce au fost prezenți, s-a săvârșit în ajun Vecernia cu Litie și Acatistul Sfântului, iar în ziua praznicului Utrenia, Sfânta Liturghie și după amiază Taina Sfântului Maslu. Soborul de preoți slujitori a fost alcătuit din preacucernicul părinte Dumitru Marius - secretar al Protopopiatul Fetești, preotul paroh Niță Gheorghe, preotul Manolache Victor, preotul Niță Lucian și preotul Mocanu Tatian.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Manolache Victor, care a evidențiat personalitatea Sfântului, mai ales că în acest an se împlinesc 100 de ani de la mutarea sa la Domnul. Chipul Sfântului Ierarh Nectarie ne-a pecetluit veacul cu semnele deplinei sale smerenii, ale răbdării, ale tăcerii grăitoare, fiind un om ce a slujit Biserica și care si-a iubit semenii cu multă dăruire și lepădare de sine. Sfântul Nectarie este sfântul minunii și al nădejdii răsădite in fiecare suflet îndurerat.    

 

A consemnat Preot II Niță Lucian, parohia „Adormirea Maicii Domnului” Fetești Gară II