Protopopiate

Praznicul Nașterii Domnului sărbătorit la Catedrala Episcopală din Slobozia

25 Dec 2020
10:47

Vineri, 25 decembrie 2020, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Domnului, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alături de un număr limitat de persoane, respectând normele de protecție sanitare impuse de autoritățile statului, în starea de urgență.

 

Răspunsurile la strană au fost date de către un preot al Catedralei Episcopale împreună cu doi masteranzi ai Facultății de Teologie din București.

 

În timpul Sfintei Liturghii au fost rostite cereri pentru cei bolnavi, iar la  finalul slujbei Preasfințitul Episcop a citit rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii.

 

Întâistătătorul Eparhiei noastre a împărtășit copiii și credincioșii prezenți la slujbă, care au primit dezlegare de la preotul duhovnic.

 

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit credincioșilor despre Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, despre darurile pe care acest moment crucial din istoria mântuirii neamului omenesc le-a adus omenirii, despre pacea vestită de îngeri, despre pacea dumnezeiască, dăruită de Mântuitorul creației.

 

La sfârșitul slujbei, credincioșii prezenți au primit câte o pastorală și o felicitare de Crăciun, iar copiii prezenți la Sfânta Liturghie au primit câte un cadou  din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

 

Preasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru generozitatea arătată în Postul Nașterii Domnul față de familiile sărace din Slobozia. În urma colectei efectuate în această perioadă au fost ajutate 20 de familii care frecventează lăcașul de cult.

 

 Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți: copii, tineri, adulți și seniori și le-a urat sărbători binecuvântate.

 

Slujbele arhierești sunt transmise live pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.