Protopopiate

Întâlnire metodică on-line a profesorilor de religie din Ialomița

31 Mar 2021
11:17

      Marți, 30 martie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, s-a desfășurat în mediul virtual ultima activitate metodică din anul în curs a profesorilor de religie din județul Ialomița. 

       În prima parte a întâlnirii, doamna profesor Valentina Hangu a realizat o  exemplificare a diferitelor metode de predare indesciplinară din perspectiva disciplinei Religie.

      Preacucernicul părinte Stanciu Dragoș Gabriel, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, a prezentat proiectul educațional județean intitulat „Memoria și lucrarea Bisericii. Simpozion concurs dedicat anului omagial al pastorației românilor din afara României și comemorativ al celor adormiți în Domnul; valorii liturgice și culturale a cimitirelor”. Scopul acestuia este acela de a atrage elevii, cadrele didactice și preoții din parohii către crearea și consolidarea legăturilor dintre diferite comunități eclesiale din țară și din diaspora, precum și întărirea conștiinței apartenenței la poporul român, clădit și conservat prin eforturile înaintașilor.

      Activitatea a continuat cu o serie de consultări și discuții purtate pe baza proiectului prezentat, fiind aduse mai multe sugestii privind optimizarea și eficientizarea implementării sale.