Noutăți

Hirotonii de preot și diacon la Catedrala Episcopală din Slobozia

01 Nov 2020
11:10

Astăzi, 1 noiembrie 2020, în Duminica a douăzeci și doua după Pogorârea Sfântului Duh, Preasfințitul Părinte Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopala „Înălțarea Domnului”, din municipiul Slobozia.

La Sfânta Liturghie, sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Laurențiu Mititelu, Marius Gabriel Purcărea, părintele secretar eparhial Nicușor - Florinel Obretin, preoți și diaconi. 

Răspunsurile la strană au fost date de către un grup restrâns de masteranzi ai Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a hirotonit diacon pe tânărul teolog, Liviu Valentin Stan urmând să fie hirotonit preot pe seama Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena” din Răzvani,Protopopiatului Lehliu, iar pe diaconul Daniel Adrian Alexe l-a hirotonit preot pe seama Parohiei Ulești, din Protopopiatul Urziceni.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a citit rugăciunea stăruitoare pentru încetarea pandemiei.

La momentul predicii, Preasfinţia Sa, a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice despre bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, îndemnând credincioșii  ca din timpul dăruit nouă de Dumnezeu în această viață prin fapte bune, să zidească viața viitoare, în Împărăția lui Dumnezeu; să fie generoși cu cei în nevoie și în necazuri, așa cum și Dumnezeu este generos cu fiecare dintre noi, prin darurile Sale.

După Sfânta Liturghie a binecuvântat toți copiii și credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie. 

Slujbele arhierești sunt transmise live pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor