Protopopiate

Eroii marinari cinstiți la Călărași în ziua praznicul Adormirii Maicii Domnului

15 Aug 2021
14:02

    Duminică, 15 august 2021, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” - Volna din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași. 

    Sub protia Preasfinției Sale, au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop  Vasile Viorel Dinu și un sobor de preoți și diaconi. 

    Alături  de credincioși au participat la slujbă și reprezentanți ai autorităților locale, județene și centrale.

    Chiriarhul locului a împărtășit toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic, copii, tineri și maturi.

    În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre Praznicul de astăzi, despre Sfânta Născătoare de Dumnezeu „ușă a lui Dumnezeu”, pentru că prin Ea a intrat Fiul lui Dumnezeu în lume, despre taina înălțării Ei la cer și a încununării în ceata sfinților și îngerilor, mai presus decât Heruvimii și Serafimii, pentru a fi rugătoare neobosită pentru noi către Dumnezeu.

    Ierarhul  a vorbit și  despre procesiunea ce se va desfășura în perioada 03 – 05 septembrie 2021 în Călărași, prilejuită de prezența sfintelor moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena de la Mănăstirea Pantocrator – Drăgănești Vlașca din Episcopia Alexandriei și Teleormanului, chemând credincioșii să participe la acest  moment de bucurie și binecuvântare.

    După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu soborul de preoți și diaconi, au mers la Monumentul Eroilor Marinei Române, pe malul brațului Borcea, pentru a săvârși  slujba de pomenire a eroilor marinari, urmată de depunerea coroanelor de flori de către reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor din municipiul Călărași. 

    Slujba a putut să fie urmărită pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.