Protopopiate

Duminica a treia după Rusalii sărbătorită în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Slobozia

11 Jul 2021
11:49

         11 iulie 2021, a treia Duminică după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din municipiul Slobozia, Protopopiatul Slobozia.

         Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Laurențiu Cioranu, Protopop de Slobozia și un ales sobor de preoți și diaconi.

         Dialogul liturgic a fost întreținut de un grup de elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijați de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu.

          Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

         La momentul chinonicului, Grupul de Cateheză „Speranța” a susținut un concert de cântări religioase și pricesne, marcând în mod inedit Anul omagial al pastorației românilor din afara României. Acest moment artistic a emoționat auditoriul select, iar Preasfinția Sa a felicitat membrii Grupului de Cateheză „Speranța”, apreciind că a fost cel mai frumos moment dedicat Anului omagial. A felicitat pe toți cei care s-au implicat în realizarea acestui moment de înaltă ținută artistică.

         În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a explicat pericopa evanghelică a zilei, punând la inima credincioșilor îndemnul Mântuitorului de a căuta mai întâi Împărăția Lui Dumnezeu și Dreptatea Sa și toate celelalte bunuri lumești, necesare vieții se vor adăuga lor.

         Preacucernicul părinte paroh a mulțumit Preasfinției Sale pentru purtarea de grijă.

         După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

         Sfânta Liturghie a fost transmisă live pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro,  prin Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe.