Protopopiate

Dialoguri creștine cu modernitatea – carte nouă în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

17 Feb 2021
12:46

      În Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc miercuri, 17 februarie 2021, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

      Preasfințitul Părinte, în deschiderea ședinței, a prezentat cea mai recentă carte publicată la editura Episcopiei Sloboziei și Călărașilor cu titlul „Dialoguri creștine cu modernitatea” și a dăruit-o fiecărui membru al Permanenței.

      S-au aprobat ultimele măsuri de organizare a Adunării Eparhiale, care va avea loc în ziua de luni, 22 februarie 2021, respectându-se normele sanitare impuse de pandemie.

      Preoții Eparhiei noastre au solicitat sprijin tehnic pentru realizarea mai multor lucrări.

      S-au aprobat măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

      S-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru actualizarea devizului lucrărilor de pictură de la biserica parohială Coșereni II din cadrul Protopopiatului Urziceni și pentru înaintarea dosarului către Comisia de Pictură Bisericească.

      S-a aprobat bugetul de cheltuieli necesare pentru continuarea desfășurării activităților sociale din anul 2021, conform Planului de activitate al serviciului social, activități destinate beneficiarilor cazuri sociale asistate în cadrul serviciului social licențiat Serviciul de asistență comunitară oferit de către furnizorul acreditat Episcopia Sloboziei și Călărașilor.