Protopopiate

Deschiderea Anului Școlar la Seminarul Teologic - Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia

13 Sep 2021
12:23

          Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a fost prezent luni, 13 septembrie 2021, la deschiderea Anului Școlar la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia. La acest eveniment au fost prezenți toți elevii seminariști din cei patru ani de studiu, alături de părinții lor și tot corpul profesoral format din părinții profesori de specialitate și profesorii laici.

          Slujba de Te Deum, la Începutul Anului Școlar,  a fost săvârșită în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia de către părinți profesori. Alături de preoți au slujit și doi părinți arhidiaconi, absolvenți ai Seminarului din Slobozia și slujitori la Catedrala Episcopală.

          Preacucernicul părinte Manuel Rusu, consilier cultural, a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 

          Părintele Director a ținut un cuvânt de bun venit pentru elevii din anul I, dar și de responsabilizare pentru ceilalți din anii mai mari și a mulțumit Episcopiei pentru bursele lunare acordate elevilor cât și pentru ajutorul pentru susținerea mesei elevilor. De asemenea a mulțumit Primăriei și Consiliului Municipal al Sloboziei pentru implicarea în lucrările de reparație și înfrumusețare a căminului instituției de învățământ. 

          Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu i-a binecuvântat pe profesori și pe elevi și i-a îndemnat să fie făclii aprinse, care să lumineze celor din întuneric, ca prin educația creștină să umple vidul spiritual pe care secularismul zilelor noastre îl aduce în societatea românească. 

          Preasfinția Sa i-a îndemnat pe elevi la responsabilitate atât în actul de învățământ cât și în spiritual, moral și creștin.

          Slujba de Te Deum, la Începutul Anului Școlar,  a fost săvârșită în toate instituțiile de învățământ din cele două județe al Eparhiei din Bărăgan, pentru ca toți elevii să dobândească duhul înțelepciunii și al înțelegerii spre primirea învățăturilor celor bune.