Protopopiate

Consiliul Eparhial s-a întrunit în condiții de carantină

25 Nov 2020
16:37

Miercuri, 25 noiembrie 2020, sub președinția Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a avut loc ședința de lucru a Consiliului Eparhial, în condiții deosebite, impuse în urma carantinării orașului de reședință episcopală, Slobozia.

Ședința a început cu participarea Preasfinției Sale la Sfânta Liturghie, săvârșită de către preacucernicul părinte consilier Florin Ionescu la biserica Paraclis Episcopal.

Lucrările ședinței Consiliului Eparhial s-au desfășurat în Sala de Consiliu „Matei Basarab” din Centrul Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și prin intermediul site-ului episcopiei, unde a fost instalată o platformă de video-conferințe online.

Preasfințitul Părinte Vincențiu a deschis ședința acestui for bisericesc, în care s-a prezentat o sinteză a lucrării liturgice, pastorale, misionare, administrative și sociale din Eparhia noastră.

Consilierii sectoarelor Administrativ – Bisericesc, Cultural, Economic și Social – Misionar au prezentat rapoartele sintetice cu activitatea specifică fiecărui sector din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

În cuvântul lor, membrii clerici și mireni ai Consiliului Eparhial au apreciat activitatea și realizările prezentate în rapoartele citite și le-au aprobat în unanimitate.

În încheiere, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a mulțumit Preabunului Dumnezeu pentru activitatea desfășurată în Eparhie în cursul anului 2020 și a declarat închisă ședința Consiliului Eparhial.