Noutăți

Comuniune în slujire la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia la început de an 2021

01 Jan 2021
12:02

Vineri, 1 ianuarie 2021, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului, precum și pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

 

Dialogul liturgic a fost făcut de către un diacon al Catedralei Episcopale împreună cu doi masteranzi ai Facultății de Teologie din București.

 

Întâistătătorul Eparhiei noastre a împărtășit copiii prezenți la slujbă, în prima zi din anul 2021.

 

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre triplul praznic din prima zi a anului, Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului și punerea numelui de Iisus, după vestirea îngerului, pomenirea Sfântului Vasile cel Mare și începerea unui Nou An, îndemnând credincioșii să privească cu multă credință și nădejde la cărările care se deschid în fața noastră în cursul acestui an.

 

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți: copii, tineri, adulți și seniori și le-a urat un an nou binecuvântat cu pace și multă sănătate.

 

Slujbele arhierești sunt transmise live pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.