Protopopiate

A treia zi a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. Catedrala Episcopală din Slobozia

17 Mar 2021
19:50

      În cea de-a treia zi a Sfântului și Marelui Post, miercuri, 17 martie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia, slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit a treia parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

      Dialogul liturgic a fost susținut de Corul Seminarului „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Alexandru - Daniel Vasile, cât și de slujitorii Catedralei Episcopale.

      În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat îndemnurile pe care Mântuitorul le-a transmis în pericopa evanghelică citită. Curățirea lăuntrică din această perioadă trebuie să aibă ca repere aceste cuvinte ziditoare de suflet, omul fiind dator să se raporteze atât la Părintele Ceresc, cât și la cel de lângă el. Credința, rugăciunea, iertarea aproapelui sunt coordonatele pe care un bun creștin trebuie să le aibă în vedere pentru săvârșirea călătoriei spirituale către izvorul dătător de viață al Învierii Mântuitorului. 

      La sfârșitul slujbei Preasfințitul a binecuvântat toți credincioșii prezenți.