Articole

Slujbă arhierească la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”din municipiul Călăraşi

28 Dec 2014
04:32
Duminică, 28 decembrie 2014, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, din municipiul Călăraşi.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacucernicii părinți consilieri: Daniel Florin Enașcu și Florin Ionescu, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie, preoţi şi diaconi.

Pentru activitatea pastorală, misionară și social-filantropică, Chiriarhul locului a acordat rangul de iconom, preoţilor: Malciu Bogdan, Grigoriu Gheorghe-Adrian și Tilică Ionuț Cătălin și sachelar preotului Dinu Vasile Viorel de la parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia.

La momentul predicii Preasfinţia Sa a vorbit despre darurile pe care Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos le aduce fiecăruia dintre noi, despre efortul pe care trebuie să-l facem pentru a-l primi în casa sufletului şi trupului nostru pe Pruncul divin născut în Betleemul Iudeii. Fiind în ultima Duminică a acestui an, se cuvine să facem un bilanț al împlinirilor și neîmplinirilor din anul ce a trecut și să privim cu multă încredere la noul an ce va veni, rugând pe Preabunul Dumnezeu să binecuvinteze cărările vieții noastre.

La sfârșitul slujbei grupul de copii al parohiei a interpretat mai multe colinde, fiecare copil primind din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu câte o cruciulița, iar credincioșii câte o iconița cu icoana Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincenţiu a cercetat Biserica și Centrul social al Parohiei Sfântul Ierarh Nifon din municipiul Călărași.