Articole

Sfinţire de capelă şi muzeu la Galaţi

28 Nov 2014
09:52
Joi, 27 noiembrie 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent la Galați pentru o serie de evenimente desfășurate în Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a oficiat slujba de sfinţire a capelei cu hramul Întâmpinarea Domnului şi Sfinţii Martiri Brâncoveni din cadrul Palatului Arhiepiscopal din Galaţi. De asemenea, tot în cursul zilei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit și inaugurat Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos şi a vizitat Muzeul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Din soborul slujitor care a oficiat slujba sfinţirii capelei din incinta Palatului Arhiepiscopal alături de Patriarhul României au făcut parte şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. La eveniment au fost prezenţi şi Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei; Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor; Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii şi Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.