Articole

Primul seminar de formare pentru coordonatorii sociali din Protopopiatul Lehliu

01 Oct 2014
03:12
Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin Sectorul Social-Misionar, a organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, Luni, 29 septembrie 2014, primul seminar de formare cu tema Rolul coordonatorului social în implementarea metodelor, tehnicilor și instrumentelor folosite în asistența socială, pentru 19 coordonatori sociali din Protopopiatul Lehliu.

Prin intermediul activităţilor pe grupe de lucru, cei prezenţi au realizat un schimb de experienţă, astfel fiind prezentate metodele și tehnicile folosite în intervenția socială realizată la nivelul parohiei. În partea a doua a întâlnirii, participanţii au completat modelul cererii de acreditare care se depune în vederea acreditării parohiilor ca furnizor de servicii sociale, conform normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 197/2012.

Coordonatorii sociali prezenți au apreciat seminarul ca unul necesar, informațiile acumulate și situațiile discutate între participanți fiind utile în vederea accesării oportunităților care să vină în sprijinul familiilor aflate în dificultate din cadrul parohiilor.

Întâlnirea s-a desfășurat în sala multifuncţională (sala 15) a Centrului Socio – Cultural „Episcopul Damaschin” al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.