Articole

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial

10 Sep 2014
04:12
Miercuri, 10 septembrie 2014, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, având pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii pastoral – misionare şi administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Din hotărârile Permanenţei Consiliului Eparhial amintim:

- S-a acordat rangul bisericesc de STAVROFORĂ CU CRUCEA SLOBOZIEI, monahiei Maria Anghelinei, stareţa Mănăstirii Libertatea, Protopopiatul Călăraşi.

- S-a aprobat oferta de tipărirea pentru Albumul „AŞEZĂMINTE MONAHALE” al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor;

- S-a aprobat oferta de tipărirea pentru „Broșura prezentare a Rețelei Informaționale a Episcopiei Sloboziei Şi Călăraşilor”.

- S-a aprobat proiectul cu titlul: „Revistă electronică automatizată a Rețelei web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor”, care va fi implementat cu ocazia anului aniversar „1994 – 2014. Slujire și dăruire. Două decenii de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei și Călărașilor” și cu ocazia finalizării structurii de bază a Rețelei web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, prin serviciul NETCreator;

- S-a acordat arhiereasca binecuvântare preacucernicului părinte Cristi Gavrilă, de la parohia Amara, Protopopiatul Slobozia, pentru realizarea site-ului parohial. Site-ul va fi realizat în parametrii stabiliți în Permanența Consiliului Eparhial și introdus în Rețeaua Informațională a Episcopiei;

- Au fost acordate mai multe ajutoare unor credincioşi aflaţi în situaţii sociale şi medicale deosebite, din fondurile destinate acestor situaţii.