Articole

Şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial

16 Jul 2014
12:33
Miercuri, 16 iulie 2014, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, având pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii pastoral – misionare şi administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Din hotărârile Permanenţei Consiliului Eparhial amintim:

- S-au aprobat mișcări de personal monahal în cadrul Eparhiei noastre;

- S-au aprobat lucrări de restaurare și înfrumusețare a lăcașurilor de cult din Eparhie;

- S-a aprobat ca Editura Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor să tipărească o carte cu Titlul „Internet şi Biserică. Virtual şi real”, avându-l ca autor pe domnul inginer Cătălin Ion de la Lăcaşuri Ortodoxe. Cartea prezintă, în cele mai mici detalii, date tehnice cu privire la realizarea de site-uri parohiale sau a altor site-uri cu caracter ortodox.

- S-a aprobat ca odată cu lansarea Rețelei Informaționale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, tot în cadrul Editurii Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, să fie tipărită o broşură care să conţină o descriere a Rețelei Informaționale.

- S-a acordat arhiereasca binecuvântare preacucernicului părinte Bogdan Gheorghe Negulescu, de la parohia Dridu, Protopopiatul Urziceni, pentru realizarea site-ului parohial. Site-ul va fi realizat în parametrii stabiliți în Permanența Consiliului Eparhial și introdus în Rețeaua Informațională a Episcopiei;

- Au fost acordate mai multe ajutoare unor preoţi şi credincioşi aflaţi în situaţii sociale şi medicale deosebite, din fondurile destinate acestor situaţii.