Articole

Slujbă arhierească la Mănăstirea Slobozia

13 Jul 2014
03:06
Duminică, 13 iulie 2014, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din municipiul Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Enaşcu și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte protopop Dumitru Drăghici, preacuvioși părinți, preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Rafael Florian Birtașu a fost hirotonit preot pe seama parohiei Ceacu, cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, Protopopiatul Călărași

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbind despre vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei, minune săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos. Cei doi demonizați sunt chipul omului fără Dumnezeu, batjocorit de puterea celui rău. Și de astfel de oameni este plină lumea și astăzi. Prezența la Biserică, împărtășirea cu Sfântul Trup și Sânge atât a noastră, cât și a copiilor noștri este un remediu puternic împotriva lucrării celui rău.

La sfârșitul slujbei preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial și stareț al mănăstirii a mulțumit Întâistătătorului Eparhiei noastre pentru dragostea și grija pe care o poartă Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia în special, dar și cinului monahal din Bărăgan în general.

Preasfinţia Sa a binecuvântat toţi credincioşii prezenți la Sfânta Liturghie.