Articole

Conferinţa pastoral – misionară a preoţilor din Ialomiţa

26 May 2014
03:22
Luni, 26 mai 2014, a avut loc prima Conferinţă pastoral-misionară din anul acesta, care a purtat titlul „2014 – Anul Omagial al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii”, care a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Ialomiţa: Slobozia, Feteşti şi Urziceni.

Preasfinţia Sa a participat la slujba de Te-Deum de la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, ulterior, toţi clericii deplasându-se la Casa de Cultură Municipală din Slobozia.

În cuvântul său, Preasfinţia Sa a vorbit despre importanța acestor sfinte taine pentru viața spirituală și fizică a fiecărui om, despre lucrarea de conștientizare pe care fiecare preot trebuie s-o împlinească, pentru ca toți fiii bisericii să participe și să se împărtășească de aceste sfinte taine.

Subiectul conferinţei preoţeşti, a fost dezvoltat de trei referenţi selectaţi pentru alcătuirea referatelor, din cei nouă referenţi de la cele trei protopopiate: preotul Ionuț Cătălin Dumitru de la parohia Orboiești, Protopopiatul Slobozia, preotul Bogdan Mihai Dărândău de la parohia Frumușica, Protopopiatul Urziceni şi preotul Dorin Corbu de la parohia Bordușani, Protopopiatul Feteşti.

Preasfinţia Sa a dat cuvântul preoţilor care au dorit să completeze referatele cu aspecte din experiența slujirii. Au vorbit următorii preoți:Claudiu Buză de la parohia Sfânta Treime – Urziceni, Sorin Gabriel Popa Popescu de la parohia Slătioarele, Protopopiatul Urziceni, Mihai Borza de la parohia Luciu, Giorgian Toader de la parohia Săveni, Protopopiatul Fetești, Daniel Dobrin de la parohia Sudiți, Gabriel Stanciu de la parohia Valea Ciorii, Protopopiatul Slobozia, Ion Lucian Niță de la parohia Fetești Gară II, Protopopiatul Fetești și Gabriel Andrei Ghiaur de la parohia Fierbinți Târg, Protopopiatul Urziceni.

La sfârșitul conferinței Preasfinția Sa a dat cuvântul părinților consilieri, care au prezentat problemele actuale din Episcopia noastră.