Articole

Târnosire de biserică la parohia Jilavele II

16 Feb 2014
06:25
Duminică, 16 februarie 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din localitatea Jilavele, Protopopiatul Urziceni, pentru a săvârșii sfinţirea (târnosirea) bisericii cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”.

Programul liturgic a început cu slujba de sfinţire a bisericii, când Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoţi şi diaconi au înconjurat lăcaşul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiții canonice Sfânta Liturghie.

După sfințirea bisericii a urmat Sfânta Liturghie, la care au participat preacucernici părinţi consilieri de la Centrul Eparhial, părintele protopop Bogdan Ionuț Stancu, preoţi și diaconi.

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a acordat ctitorului bisericii, domnul Ion Milea, Medalia aniversară a Episcopiei.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre fiul risipitor, despre iubirea Tatălui și îndelunga Sa așteptare, despre venirea „întru sine” și întoarcerea la Tatăl iubitor. Toți suntem chemați, în perioada Postului Mare, să săvârșim această călătorie pentru a ne bucura de marea minune a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Preasfinția Sa l-a felicitat pe părintele paroh Daniel, pe ctitorul bisericii și comunitatea parohială, care s-au implicat în ridicarea acestei frumoase biserici.

La acest moment de sărbătoare pentru comunitatea din Jilavele, toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfinţită.

Preasfinția Sa a vizitat bisericile parohiale din Jilavele I, Armășești și filia Bărbulești.