Articole

Cerc pastoral misionar la Parohia Lilieci

22 Jan 2014
03:45
Luni, 20 ianuarie 2014, la parohia Lilieci, a avut loc reuniunea cercului pastoral, pentru prima dată în acest an. Taina Sfântului Maslu a fost oficiată de Părintele Protopop Bogdan-Ionuț Stancu împreună cu preoții slujitori din parohiile învecinate.

La momentul predicii preacucernicul părinte protopop a vorbit credincioșilor prezenți despre întreita semnificație a anului în care ne aflăm. A amintit că Sfântul Sinod a declarat 2014 „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”. Tot în anul 2014 se împlinesc 20 de ani de la întronizarea primului ierarh al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și 300 de ani de când există Protopopiatul Urziceni. Așadar toate manifestările cultural religioase din anul 2014, care vor avea loc în parohiile din protopopiat, vor sta sub egida acestor evenimente.

La final părintele paroh Alin Constantin Partenie a mulțumit tuturor pentru bucuria comuniuni, părintelui protopop, dar și preoților coslujitori, pentru minunatul moment de rugăciune.

A consemnat Preot Alin Constantin Partenie, Parohia Lilieci