Articole

Hramul parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” Olteniţa Centru

14 Jan 2014
09:58
Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, a prilejuit și anul acesta pentru credincioșii din parohia „Sfântul Nicolae” Oltenița – Centru, moment de aleasă sărbătoare, întrucât această parohie și-a serbat hramul principal.

Sărbătoarea a debutat în ajun cu o procesiune organizată cu Sfintele Icoane și Sfintele Moaște din biserica parohiei, organizată de părintele protopop Necula Marian, pe străzile municipiului Oltenița intitulată „Urmând calea Sfinților”.

La procesiune au participat 38 de preoți din Protopopiatul Oltenița alături de credincioși, purtând în mâini racla cu Sfintele Moaște și Sfinte Icoane, intonând cântări liturgice pe tot parcursul procesiunii.

Evenimentul a continuat cu slujba Vecerniei cu Litie și Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae.

În ziua de Sfântul Nicolae s-a săvârșit Utrenia și Sfânta Liturghie în sobor, în Biserica „Sfântul Nicolae”, părintele protopop Necula Marian rostind la sfârșitul Sfintei Liturghii cuvânt de învățătură, în care a evocat personalitatea Sfântului Ierarh Nicolae ca model de viețuire și urmare a lui Hristos pentru creștinii zilelor noastre.

Evenimentul s-a încheiat cu slujba parastasului pentru ctitori, iar apoi s-au împărțit pachete cu alimente pentru toți credincioșii din biserică și pentru mulți nevoiași din oraș, organizându-se și o agapă frățească. Răspunsurile la strană au fost date de grupul coral ,,Evia” din București.