Articole

Şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial

10 Jan 2014
09:22
Vineri, 10 ianuarie 2014, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, care a binecuvântat membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, pentru începutul noului an. În deschiderea şedinţei s-a păstrat un moment de reculegere pentru adormitul întru fericire preot Vasile Neagu şi s-a cântat „Veşnică Pomenire”.

Preasfinţitul Chiriarh a cerut implicarea membrilor Permanenţei şi a tuturor slujitorilor Eparhiei noastre în buna desfăşurare a evenimentelor ce vor marca, în cursul anului acesta 2014, aniversarea a 20 de ani de la alegerea primului ei Întâistătător sub titlul: „1994 – 2014. Slujire şi dăruire. Două decenii de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor” şi sfinţirea veşmântului pictural al Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia.

S-a aprobat ca Sectorul Mass – Media, prin preacucernicul părinte arhidiacon Nicuşor Silviu Dascălu, să realizeze elementele grafice, bannere publicitare pentru acest an aniversar.

S-a luat act de rezultatul colectelor de bani, alimente, haine și medicamente distribuite bolnavilor și celor care au nevoie de ajutor, realizate în cuprinsul unităţilor de cult din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, ca urmare a citirii Pastoralei Sfântului Sinod în prima duminică a Postului Nașterii Domnului, la încheierea Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena și Anului comemorativ Dumitru Stăniloae în Patriarhia Română.

S-a luat act de centralizarea informațiilor transmise de către Birourile de asistență socială ale Protopopiatelor cumulate cu datele înregistrate în cadrul Sectorului Social – Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, cu privire la evenimente deosebite din viața eparhiei: conferințe, simpozioane, întruniri, congrese, aniversări, pelerinaje organizate în eparhie, cu referire specială la Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena, sub aspect social-filantropic.

Au fost acordate mai multe ajutoare unor preoţi şi credincioşi aflaţi în situaţii sociale şi medicale deosebite, din fondurile destinate acestor situaţii.