Articole

Preotul Neagu Vasile de la parohia Reviga a trecut la Domnul

31 Dec 2013
10:14
După o cumplită suferinţă a plecat spre casa Tatălui Ceresc vrednicul lucrător în via Domnului, Preacucernicul Preot Neagu Vasile de la Parohia Reviga.

Născut în data de 17 aprilie 1960 în satul Apostolache, judeţul Prahova, din părinţi credincioşi dedicaţi slujirii lui Dumnezeu, Părintele Vasile a urmat cursurile Seminarului din București şi ale Facultăţii de Teologie din Pitești, apreciat de profesori şi colegi datorită râvnei pentru studiu şi a comportamentului exemplar.

Prin grija permanentă pentru sufletele încredinţate, Părintele Vasile a cucerit pentru Împărăţia lui Dumnezeu pe enoriaşi, atât prin cuvântările şi cântările din sfântul locaş, precum şi prin pastoraţia de zi cu zi la casele celor aflaţi în suferinţă.

A slujit ca preot al lui Hristos timp de 20 de ani, 19 ani la Parohiile Tovărășia și Nicolești iar din luna aprilie 2012 la parohia Reviga. În toate parohiile păstorite s-a remarcat ca un bun slujitor pentru mântuirea turmei încredințate, fiind apreciat atât de colegii preoți, cat mai ales de credincioșii păstoriți.

Acum, când sufletul Preacucernicului Părinte Neagu Vasile merge la Milostivul Hristos spre care a năzuit întreaga sa viaţă, toate cele trei comunități păstorite dimpreună cu fraţii preoţi înalţă rugă către Dumnezeu ca sufletul său bun să fie aşezat în ceata preoților de mir adormiți în Domnul..

Dumnezeu să-l odihnească!