Articole

„Nouă azi ne-a răsărit Domnul Iisus Hristos”

31 Dec 2013
02:47
În contextul începutului sărbătorilor de iarnă, în parohia „Sfântul Nicolae” din Amara I, 11 preoţi din Cercul Pastoral Misionar Miloşeşti – Amara, s-au reunit, însoțiți de domnul primar Victor MORARU, de copiii şcolii din localitate, de grupul catehetic „Doar noi ?”, condus de preacucernicul părinte Emilian PETRE, cu aleasa prezenţă a credincioşilor parohiei, în comuniune de har şi de credinţă a unităţii parohiale.

Prin intermediul colindelor, cu toți au mărturisit într-un glas credinţa că pruncul născut în Bethleem este cu adevărat Domnul Iisus Hristos – Mântuitorul sufletelor noastre.

Sărbătoarea a debutat cu slujirea în sobor a Vecerniei hramului unită cu Litia, după care preacucernicul părinte paroh Ion Marian de la parohia Smirna a susţinut un referat dedicat colindelor, iar copiii şcolii din Amara, conduşi de dl. profesor de religie Cătălin Crăciun, au încântat audienţa prin„colindul sfânt şi bun”.

Şi, pentru că viaţa bisericească este dinamică – prin insuflarea Sfântului Duh, de viaţă făcător, membrii grupului catehetic amintit mai sus au transmis dogma Înomenirii Fiului lui Dumnezeu, prin intermediul colindului tradiţional românesc, iar pentru a sublinia bunătatea şi lucrarea deosebită a Sfântului Ierarh Nicolae în rândul poporului dreptcredincios, au susţinut o inedită piesă de teatru religios, spre încântarea numeroşilor credincioşi prezenţi la eveniment.

Seara dedicată începutului sărbătorilor de iarnă în oraşul Amara, a fost încununată prin darurile primite de copii din partea parohiei şi anume o Carte de rugăciune, editată de către Editura Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, precum şi un cadou tradiţional, oferit cu sprijinul Primăriei Amara, prin buna voință a domnului primar.

A consemnat, Preot Paroh Cristi GAVRILĂ