Articole

Naşterea Domnului la Catedrala Episcopală

25 Dec 2013
12:13
Miercuri, 25 decembrie 2013, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Naşterea Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a sute de credincioşi.

La acest slăvit praznic, Preasfinţia Sa a hirotonit întru preot pe preacucernicul diacon Ionuţ Butu, iar întru diacon a hirotonit pe tânărul teolog Marius Gabriel Purcărea, amândoi având ca altar de slujire Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia.

La momentul potrivit preacucernicul părinte Inspector Eparhial Laurenţiu Mititelu a dat citire Pastoralei de Crăciun „Închinarea Magilor: Omul în căutarea lui Dumnezeu (Matei 2, 1-12)”, trimisă preoţilor şi credincioşilor Eparhiei de Chiriarhul nostru. După acest moment Întâistătătorul Eparhiei noastre a împărtăşit copiii şi credincioşii prezenţi la slujbă, care au primit dezlegare de la preotul duhovnic.

La acest moment de slăvită sărbătoare Preasfinţia Sa a acordat „Crucea Sloboziei, în Grad de Cruce Aniversară” domnului Gheorghe Ceteraş, pentru activitatea jertfelnică în ctitorirea de biserici şi mănăstiri în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.

La sfârşitul slujbei, toţi credincioşii prezenţi au primit câte o pastorală din partea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.