Articole

Hramul Bisericii parohiei Dor Mărunt I

17 Dec 2013
08:51
Biserica parohiei Dor Mărunt I, s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare la prăznuirea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul ei. În această zi sfântă, alături de enoriașii parohiei au participat la sfânta și dumnezeiasca liturghie în sobor și preoți de la celelalte parohii ale comunei Dor Mărunt, din Dragoș Vodă și Lehliu Gară, însoțiți de credincioși.

Cuvântul de învățătură, care a prezentat viața și personalitatea ierarhului Mirelor Lichiei și actualitatea lui pentru creștinii de azi a fost rostit de Preacucernicul Părinte Preda Daniel. Prezent la eveniment Preacucernicul Părinte Protopop Iamandi Bogdan, a subliniat că prezența credincioșilor este cea care împodobește sfîntul lăcaș de închinăciune, iar prezența atâtor credincioși bucură cu siguranță și pe sfinți.

Părintele Minea Cosmin, parohul bisericii „Sfântul ierarh Nicolae” din comuna Dor Mărunt, a mulțumit tuturor preoților prezenți, autorităților locale și ostenitorilor, pentru sprijin și pentru comuniune, apoi a prezentat două grupuri de copii de la Școala Generală din localitate care au încântat asistența cu deosebite colinde românești. A urmat o agapă frățească la care au participat toți credincioșii prezenți.