Articole

Procesiune la parohia Podari

17 Dec 2013
08:45
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în data de 05 decembrie 2013 a avut loc procesiunea cu icoana Sfântului Ierarh Nicolae de la schitul Horia, cu ocazia prăznuirii hramului bisericii din parohia Podari.

După aşezarea icoanei în biserică s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu în sobor, la care au luat parte preacucernicul părinte protopop Iamandi Bogdan, preacucernicii părinţi Zotta Mihail, Dragomir Claudiu, Cazacu Alexandru şi Bădin Cornel – Mircea, paroh al Parohiei Podari.

Au fost prezenţi un număr mare de credincioşi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

În încheiere preacucernicul părinte Protopop a îndemnat pe credincioşi să se închine cu evlavie la icoana ierarhului Mirelor Lichiei, amintind că prezenţa sa pe aceste meleaguri este o reală binecuvântare.

În data de 06 decembrie 2013 au fost distribuite tuturor celor prezenţi la Sfânta Liturghie 100 de pachete cu alimente în cinstea Sfântului Nicolae, patronul spiritual al acestei comunităţi. La momentul predicii părintele paroh a vorbit credincioşilor despre viaţa şi minunile sfântului numit „îndreptător al credinţei şi chip al blândeţelor”.