Articole

Slujbă în sobor la parohia Dor Mărunt Gară

17 Dec 2013
08:40
Duminică, 01 decembrie 2013, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a fost oficiată prima Sfântă şi Dumnezeiască Liturghie în biserica cu hramurile „Intrarea Domnului în Ierusalim” şi „Sfântul Ioan Gură de Aur” din parohia Dor Mărunt Gară.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de preacucernicul părinte protopop de Lehliu, Bogdan Iamandi, împreună cu un ales sobor de preoţi, răspunsurile la strană fiind date de membrii coralei Armonia din Constanţa.

Pentru ca sărbătoarea sa fie deplină, toţi credincioşii, veniţi în număr foarte mare, au avut ocazia să se închine la moaştele sfinţilor 40 de mucenici din Sevastia şi la icoana Maicii Domnului Prodromiţa(copie), aduse de la mănăstirea Radu Negru, prin bunăvoinţa părintelui stareţ Gherasim Noapteş.

La momentul predicii, părintele paroh Sorin Ioan Staicu a adus un cuvânt de mulţumire Preasfinţitului Părinte Episcop, ctitorului acestui lăcaş, domnul Corneliu Paraschivescu precum şi tuturor ostenitorilor acestei noi biserici.

După oficierea Sfintei Liturghii a urmat slujba de Te Deum, oficiată cu ocazia zilei naţionale a României, slujba aghiasmei şi stropirea bisericii. La sfârşitul slujbei, părintele paroh a oferit câte un pachet tuturor celor prezenţi.