Articole

O carte pentru fiecare

17 Dec 2013
08:02
În perioada 1 – 4 Decembrie 2013 s-a desfăşurat Proiectul „O carte pentru fiecare”. Acest proiect a fost desfăşurat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşi, având sprijinul Casei Corpului Didactic Călăraşi, Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” din Călăraşi, precum şi cel al Protopopiatului Călăraşilor.

În cadrul acestui proiect au fost donate un număr de 5000 de volume de carte românească copiilor de la Mănăstirea Bănceni din Ucraina, care au nevoie pentru a învăţa şi trăi româneşte, pentru a cultiva adevăratele valori ale culturii şi civilizaţiei româneşti. Donaţia a fost făcută în mare parte de Casa Corpului Didactic Călăraşi, aproximativ 70% din cărţi, restul provenind de la elevii Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu”, precum şi de la diverşi credincioşi care au răspuns afirmativ proiectului mai sus amintit.

Preacucernicul părinte Butoi Florian Alin, Paroh al Parohiei „Sfânta Treime” din Călăraşi, precum şi preacucernicul părinte Mihai Daniel Costin, Preot la Parohia Ştefan Vodă au fost aceia care s-au deplasat la Mănăstirea Putna pentru a oferi reprezentanţilor Mănăstirii Bănceni donaţia de carte.

Preacuviosul Părinte Melchisedec, stareţ al Mănăstirii Putna, şi Exarh al Mănăstirilor din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, precum şi reprezentanţii Mănăstirii Bănceni, alături de Preacucernicii preoţi din Protopopiatul Călăraşi au mulţumit lui Dumnezeu pentru toate la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie săvârşită de ziua prăznuirii Sfântului Proroc Avacum, 2 Decembrie.

Preasfinţitul Longhin de Bănceni a transmis mulţumiri pe această cale tuturor celor implicaţi în proiect pe care i-a binecuvântat şi despre care a afirmat că Dumnezeu îi va „ocroti pe toţi aceia care trăiesc româneşte alături de Bănceni.”

A consemnat preacucernicul părinte Preot Butoi Florian Alin