Articole

Hramul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia

13 Nov 2013
10:55
Miercuri, 13 noiembrie 2013, şcoala pentru formarea viitorilor preoţi din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor, Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, a îmbrăcat veşminte de sărbătoare, prăznuindu-şi patronul spiritual, pe marele patriarh constantinopolitan Sfântul Ioan Gură de Aur.

Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia, gazdă fiind preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, înconjurat de părinţi consilieri, profesori, preoţi şi diaconi.

Din partea Seminarului, la acest moment festiv au vorbit părintele director Gabriel Badea şi a prezentat rezultatele primului Simpozion Naţional „Bărăganul românesc între sacru şi profan”, adunate într-un volum, iar doi elevi Cristian Dumitru şi Toader Cătălin din clasa a XI-a au susţinut referatele: „Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor. Două decenii de existenţă” şi „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Modele de cârmuire creştină”.

Elevul Nicuşor Dragoe din clasa a XII-a a prezentat a doua parte a programului festiv în care membrii Corului Seminarului au adus bucurie participanţilor pregătind un moment artistic, interpretând cântece din repertoriul bisericesc.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre modelul de viaţă, care este Sfântul Ioan Gură de Aur pentru elevii seminarişti şi pentru preoţii începutului de secol XXI. Cunoaşterea vieţii sale, a operei sale ne ajută să găsim răspunsuri pentru multele probleme pe care viaţa de zi cu zi le ridică înaintea noastră.

Preasfinţia Sa a felicitat corpul profesoral pentru misiunea educativă pe care o săvârşesc şi le-a urat elevilor Seminarului Teologic spor în urcuşul spiritual pe care îl împlinesc. Preasfinţitul a înmânat bursele acordate de Sfânta Episcopiei celor mai buni 16 elevi ai Seminarului Teologic.