Protopopiate

5.000 de lei pentru două cazuri medicale deosebite

29 Sep 2021
09:37

          În Sala Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc miercuri, 29 septembrie 2021, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

          Preoții Eparhiei noastre au solicitat sprijin tehnic pentru  înfrumusețarea bisericilor, după cum urmează:

          -   realizarea lucrărilor de reparații la acoperiș și la pridvorul bisericii parohiale;

          -   placare cu granit a pardoselii bisericii parohiale;

          -   achiziționarea a 43 de strane, o axioniță și două iconostase din lemn de stejar sculptat la biserica parohială;

          Au fost prezentate problemele actuale de la ședințele administrative lunare a preoților din cele șase protopopiate ale Eparhiei, de către părinți consilieri delegați ai Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

          S-a aprobat organizarea unei colecte la nivelul parohiilor arondate Protopopiatului Urziceni. Colecta este organizată pentru tânăra Biteș Casiana, elevă în clasa a X-a, care suferă de o boală genetică ce-i afectează sistemul respirator și cel digestiv.

          S-a a cordat suma de 5.000 de lei pentru două cazuri medicale deosebite din Fondul Filantropia al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

          S-au aprobat mișcări de personal clerical și neclerical  în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor la toate structurile: parohii și unități administrative.

          S-au aprobat măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.