Articole

09 septembrie 2013 – Excursia, recompensă pentru cei mici

09 Sep 2013
01:52
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Biroul de Asistenţă Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni a organizat o excursie pentru copiii de la grupul de cateheză „Muguri de lumină” al Protopopiatului.

În perioada 15 iunie – 15 septembrie Protopopiatul Urziceni în colaborare cu Organizaţia World Vision România a derulat programul „Clubul de Vacanţă” aflat la cea de a V- a ediţie.

Pentru a recompensa copiii defavorizaţi din comunitate care au participat pe toată perioada vacanţei de vară la activităţile realizate în cadrul Şcolii de Vară şi care din lipsa mijloacelor financiare nu au beneficiat de o vacanţă oferită de familie, în data de 07 septembrie 2013 am organizat o excursie.

Itinerarul a fost următorul: Urziceni – Ploieşti – Buşteni – Braşov – Bran.

S-au vizitat următoarele obiective turistice: Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Predeal, Biserica Neagră din Braşov, Castelul Bran, Mănăstirea Ghighiu.

Această acţiune a putut fi realizată în urma aprobării proiectului de finanţare depus la Organizaţia World Vision România, care a finanţat transportul şi taxa de intrare la Biserica Neagră.

Beneficiarii acestui proiect au fost 40 de copii şi 4 însoţitori (Toma Adriana Mariana – asistent social; Berbec Victoriţa – lucrător social; Nae Petra – voluntar; Ungureanu Ecaterina – voluntar).

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni