Articole

05 septembrie 2013 – Tabăra de vară pentru 14 copii

06 Sep 2013
07:44
din cadrul Centrului de Consiliere și Sprijin pentru Familiile Aflate în Dificultate

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Sectorul Social – Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, în colaborare cu Asociația Socio – Culturală „Matei Basarab” și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița, a organizat, în perioada 02 – 06 septembrie, o tabără de vară pentru 14 copii proveniți din familiile beneficiare ale Centrului de Consiliere și Sprijin pentru Familiile Aflate în Dificultate al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Tabăra de vară pentru copii se desfășoară în Tabăra de la Bisoca ce funcționează în cadrul Fundației pentru copii Sfântul Sava de la Buzău, al cărei preşedinte este Pr. Prof. Dr. Mihail Milea și este gratuită pentru copiii cazuri sociale.

Programul zilnic al taberei cuprinde rugăciunile dimineţii, participarea la Sfânta Liturghie iar, până la masa de prânz, se organizează ore de cateheză, în care le sunt prezentate pilde din vieţile sfinţilor. După masa de prânz, sunt organizate drumeţii la mănăstirile din împrejurimi (Mănăstirea Poiana Mărului şi Mănăstirea Găvanu), precum şi la Lacul Limpede, care se află la 1000 de metri distanţă de tabără.

De asemenea, copiii participă la programe recreativ-educative, organizate în aer liber, programe ce cuprind cântece, poezii şi concursuri.