Articole

13 august 2013 – Ziua Informării Preventive – eveniment informativ-educativ

14 Aug 2013
04:17
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, 19 copii din cadrul Centrului de Consiliere şi Sprijin pentru Familiile Aflate în Dificultate al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, au participat marţi, 13 august 2013, la „Ziua Informării Preventive” organizată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în colaborare cu E – On România, sub sloganul „Preveniţi ghinionul”.

Începând cu orele 10°°, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu“ Ialomiţa, copiilor le-au fost prezentate tehnici de intervenţie, aspecte referitoare la riscurile generatoare de situaţii de urgenţă identificate la nivel teritorial şi la modul de comportare în astfel de situaţii, fiind desfăşurate exerciţii practice demonstrative specifice. Totodată, pompierii au prezentat micuţilor echipamentele şi utilajele din dotare şi au desfăşurat exerciţii practice specifice intervenţiilor în situaţii reale.

Activitatea informativ-educativă care s-a desfăşurat a avut ca scop conştientizarea celor mici asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.