Articole

31 martie 2013 – Slujbă arhierească la Catedrala din Urziceni

11 Jul 2013
04:49
31 martie 2013, Duminica a doua din Postul Mare, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Urziceni, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Bucuria praznicului a fost împlinită de venirea moaştelor Sfântului Ioan Rusul, binecuvântare şi dar pentru credincioşii municipiului Urziceni.

La momentul predicii, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre vindecarea slăbănogului din Capernaum, despre Sfântul Grigorie Palama, despre viaţa şi minunile Sfântului Ioan Rusul.

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a hirotesit iconom-stavrofor pe preacucernicul părinte Alexandru Grigorescu de la parohia Roşiori şi sachelar pe preacucernicul părinte Ioan Valeriu Bătărigă de la parohia Roşiori II, pentru activitatea pastoral – misionară şi administrativă din parohiile pe care le păstoresc.

După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei a dăruit tutoror copiilor câte o cruciuliţă şi o icoană, în amintirea acestui popas duhovnicesc.