Articole

10 martie 2013 – Slujbă arhierească la Parohia Scânteia

13 Mar 2013
04:58
Duminică, 10 martie 2013, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Scânteia, Protopopiatul Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la slujbă au participat preacucernici părinţi consilieri, preacucernicul părinte Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia şi un sobor de preoţi şi diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de membrii Coralei „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia. Alături de mulţime de credincioşi la slujbă au participat şi autorităţi locale, judeţene şi centrale.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit diacon tânărul teolog Nicolae Niţă, care va fi hirotonit preot pe seama parohiei Sfântul Gheorghe din Protopopiatul Urziceni.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre Înfricoşătoarea Judecată, despre faptul că vom fi judecaţi şi vom primi răsplată sau pedeapsă după credinţa pe care am mărturisit-o, despre privegherea activă la care ne îndeamnă Mântuitorul în aşteptarea venirii Sale.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, slujitori şi binefăcători ai sfântului locaş, apoi a făcut două vizite pastorale la parohiile Bucşa-Dumitreşti şi Slobozia Nouă din Protopopiatul Slobozia.