Articole

06 februarie 2013 – Servicii sociale oferite

07 Feb 2013
09:27
de „Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Familiile aflate în Dificultate”

COMUNICAT DE PRESĂ

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop VINCENŢIU, „Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Familiile aflate în Dificultate” al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, coordonat de Sectorul Social – Misionar, a oferit în prima lună a anului 2013 servicii sociale, în cadrul cărora au fost sprijinite pentru a depăşi situaţia de criză următoarele categorii de beneficiari: 1 familie care locuieşte în locuinţă socială, 15 familii aflate în dificultate, 1 persoană aflată în detenţie, 3 persoane care au părăsit sistemul de protecţie socială şi 1 persoană vârstnică. Au fost soluţionate 37 de cereri depuse de beneficiari, prin aplicarea criteriilor de selecţionare pentru care s-a obţinut acreditarea.

În cadrul acestor servicii au fost acordate ajutoare materiale şi financiare în valoare totală de 2.316 lei, proveniţi din Fondul Filantropia cât şi din donaţii şi sponsorizări.

„Centru de Consiliere şi Sprijin pentru Familiile aflate în Dificultate” îşi desfăşoară activitatea în Centrul Socio – Cultural „Episcopul Damaschin” al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, fiind acreditat prin decizia nr. 84/18 octombrie 2012, ca furnizor pentru următoarele tipuri de servicii sociale: identificarea şi evaluarea nevoilor sociale individuale, familiale şi de grup, consiliere socială şi informare juridică, promovare relaţii sociale (socializare), informare în domeniul social despre drepturi şi obligaţii, sprijin de urgenţă în vederea reducerii situaţiilor de criză şi sprijin emoţional, după caz consiliere psihologică.

INSPECTOR SOCIAL

Diac. CHIRU CRISTIAN-ŞTEFĂNIŢĂ