Articole

03 februarie 2013 –Slujbă arhierească la Parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Călăraşi

03 Feb 2013
04:40
Duminică, 3 februarie 2013, a doua zi după Întâmpinarea Domnului, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfântul şi Dreptul Simeon şi Sfânta Proorociţă Ana, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, din municipiul Călăraşi.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au participat preacucernici părinţi consilieri de la Centrul Eparhial, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie, preoţi şi diaconi.

Pentru buna chivernisire a Casei lui Dumnezeu şi a activității administrativ-bisericești, Chiriarhul locului a acordat rangul de iconom preotului paroh Ioan Dincă.

La momentul predicii Preasfinţia Sa a explicat semnificaţiile Pericopei Evanghelice a Duminicii a XXXII-a după Rusalii de la Sfântul Evanghelist Luca, a vorbit despre puterea pocăinţei, prezentându-l pe Zaheu, care dintr-un lacom devine un om darnic, dintr-un om zgârcit devine un om milostiv. Această schimbare radicală arată că bunătatea lui Dumnezeu a trecut dincolo de întunericul răutăţii şi al patimii lăcomiei care-l stăpâneau pe Zaheu.

Preasfinţia Sa a săvârşit slujba de parastas pentru vrednicul de pomenire Damaschin Episcopul, apoi a săvârşit slujba de sfinţire a clopotelor parohiei, ce urmează a fi montate în viitoarea clopotniţă a parohiei.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincenţiu a cercetat şantierul bisericilor „Sfânta Cuvioasă Parascheva” şi „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din municipiul Călăraşi.